سدیم بیش از حد به چندین موضوع  از جمله فشار خون بالا ، سردرد و بیماری های قلبی مرتبط است.

انجمن قلب آمریکا توصیه می کند مصرف سدیم را به کمتر از 2300 میلی گرم در روز (تقریبا یک قاشق چای خوری یکبار) برای اکثر بزرگسالان و 1500 میلی گرم برای هر کسی بالای 50 سال و مبتلایان به فشار خون بالا ، دیابت یا بیماری مزمن کلیه محدود کند.

 

                                                                       برای دانلود نرم افزار سالما اینجا کلیک کنید

 

لیندا ون هورن یادآور می شود: "در حالی که ورزشکاران به طور کلی می توانند کمی از نمک بیشتری در رژیم های غذایی خود داشته باشند (از آنجا که سدیم از طریق عرق از بین می رود) ،" به طور متوسط آمریکایی در حال حاضر بیش از 3500 میلی گرم نمک در روز مصرف می کند. " بخش تغذیه در دانشکده پزشکی دانشگاه فاینبرگ دانشگاه شمال غربی و داوطلب انجمن قلب آمریکا"

 

برای خواندن ادامه مطلب کلیک کنید

از این گذشته ، تحقیقات اخیر نشان می دهد سدیم اضافی (بیش از 2300 میلی گرم در روز) می تواند بر سیستم ایمنی بدن شما تأثیر منفی بگذارد.


سدیم بیش از حد به چندین موضوع  از جمله فشار خون بالا ، سردرد و بیماری های قلبی مرتبط است. انجمن قلب آمریکا توصیه می کند مصرف سدیم را به کمتر از 2300 میلی گرم در روز (تقریبا یک قاشق چای خوری یکبار) برای اکثر بزرگسالان و 1500 میلی گرم برای هر کسی بالای 50 سال و مبتلایان به فشار خون بالا ، دیابت یا بیماری مزمن کلیه محدود کند.

 

دکتر کریستین کورتز ، استاد انستیتوی ایمونولوژی تجربی در دانشگاه بن (آلمان) ، داوطلبانی را استخدام کرد که روزانه 6 گرم (2،400 میلی گرم) نمک - معادل دو وعده غذایی فست فود - برای یک نفر استخدام می کردند.

در هفته و کمبود ایمنی قابل توجه همراه با افزایش مصرف سدیم ذکر شد.

در همان مطالعه ، موشهایی که از رژیم غذایی پر سدیم تغذیه شده بودند ، میزان بیشتری از عفونتهای باکتریایی را نشان دادند.

کورتز توضیح می دهد: نمک باعث افزایش گلوکوکورتیکوئیدها می شود.


یک مطالعه قبلی که در مجله Nature منتشر شده است نشان داد که مصرف زیاد نمک با افزایش سطح التهاب ، اختلال در عملکرد سلولهای ایمنی و میکروبیوم روده تغییر یافته است ، که به طور بالقوه باعث بیماریهای مزمن خود ایمنی می شود.

 

براساس تحقیقات منتشر شده در فشار خون ، حتی دوره های کوتاه مصرف زیاد نمک - مانند دوره هایی از خوردن زیاد - با تغییرات مضر در سیستم ایمنی بدن همراه بوده است ، به خصوص اگر شما دارای عوامل خطر دیگری مانند فشار خون بالا باشید.

 

                                                                         برای دانلود نرم افزار سالما اینجا کلیک کنید

 

آیا باید میزان مصرف  سدیم خود را محدود کنید؟


افرادی که فشار خون بالایی دارند و روزانه بیش از 7 گرم سدیم مصرف می کنند ، حتماً باید مقدار کمتری مصرف کنند.

همین امر ممکن است در صورتی که توسط پزشک یا متخصص تغذیه ثبت شده به شما توصیه شده باشد که میزان سدیم خود را به دلایل پزشکی محدود کنید - همانطور که در مورد یک رژیم درمانی کم سدیم وجود دارد ، همین امر ممکن باشد.
با این حال ، به نظر نمی رسد کاهش سدیم برای افراد سالم تفاوت زیادی ایجاد کند.
اگرچه مقامات بهداشت همچنان به دنبال دریافت سدیم کمتری هستند ، اما کاهش بیش از حد سدیم - کمتر از 2 گرم در روز - ممکن است بر سلامتی تأثیر منفی بگذارد.
مطالعات نشان می دهد افرادی که کمتر از 2 گرم سدیم در روز مصرف می کنند در مقایسه با افرادی که 3 تا 4 گرم مصرف می کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی و مرگ زودرس هستند.

 

چگونه می توان سدیم را حذف کرد؟


ون هورن توصیه می کند که "سدیم را کاهش دهید ،" سعی کنید غذاهای فرآوری شده مانند نان سفید ، غلات و گوشت خوشمزه را به حداقل برسانید. خواندن برچسب های مواد غذایی کنسرو شده مانند سوپ و لوبیا ، و گزینه های کم سدیم نیز حائز اهمیت است.

چاشنی ها یکی دیگر از منابع دزدگیر سدیم هستند. Van Horn می گوید:

"سس کچاپ ، خردل ، سس سویا از نظر سدیم زیاد است که افراد تمایل به نادیده گرفتن آنها در این نوع افزودنیها ندارند.

 

" در عوض ، "از گیاهان تازه ، سیر ، فلفل ، لیمو و سایر ادویه جات فاقد سدیم برای طعم دادن به مواد غذایی استفاده کنید."


چه غذاهایی دارای سدیم زیادی میباشد؟


گوشتهای فرآوری شده - مانند ژامبون ، تندخو ، هات داگ و کالباس - به ویژه از نظر سدیم بسیار زیاد هستند.

حتی میگوهای یخ زده ساده ، اغلب با مواد افزودنی غنی از سدیم درمان می شوند.


غذاهای مناسب - از جمله سیب زمینی های سوخاری ، کنسرو سوپ ، و انواع کنسرو ها ، پودینگ فوری ، پیتزا و وعده های غذایی یخ زده - همچنین تمایل به بالا بودن سدیم دارند ، مانند وعده های غذایی شور مانند سس گوشت خوک و پرتقال.

 

نتیجه گیری


بسیاری از افراد به مراتب بیشتر از توصیه حداکثر 2300 میلی گرم سدیم در روز هستند.
علاوه بر این ، خطر ابتلا به فشار خون بالا به حساس به نمک با افزایش سن افزایش می یابد.
برای کاهش سدیم ، بهتر است غذاهای فرآوری شده ، بسته بندی شده و رستوران را به حداقل برسانید ، زیرا ممکن است به مقدار زیادی سدیم بنوشید که ممکن است به آن شک نکنید.


برخی از تولید کنندگان به تدریج سدیم را در برخی از غذاهای بسته بندی شده کاهش می دهند ، اما تغییر به آرامی اتفاق می افتد.

صرف نظر از این ، به هر حال بسیاری از این غذاها ناسالم هستند.


همیشه بهترین انتخاب غذاهای کامل و غیر فرآوری شده است.

 

                                                                         برای دانلود نرم افزار سالما اینجا کلیک کنید