گوشت ،پنیر، تخم مرغ، ماهی، شیر، ماست،حبوبات، دانه هایی چون گردو،پسته، بادام و فندق، از جمله منابع غنی از پروتئین به شمار می روند. به طور کلی، پروتئین های حیوانی از نظر کیفیت، بر پروتئین های گیاهی برتری دارند. توصیه میشود دست کم یک سوم پروتئین مصرفی در روز از منبع حیوانی با ارزش بالای زیستی، تامین شود.

 

همه نوع از پروتئین ها باید باشند!

رژیم غذایی معمول  در آمریکا، حاوی 60 تا  80% پروتئین حیوانی است، ولی  اگر توزیع این پروتئین در وعده های غذایی روزانه مناسب نباشد، یعنی مخلوطی از پروتئین های حیوانی و گیاهی در یک وعده تامین و در وعده دیگر ناقص و ناکافی باشد، بدن قادر به مصرف پروتئین در جهت سنتز مواد مورد نیاز و ساختمان سلولی نخواهد بود و به اجبار آنها را دی آمینه میکند و به مصرف تولید انرژی میرساند.
 

 

        برای دانلود نرم افزار سالما کلیک کنید.

 

 

چرا از همه نوع پروتئین باید باشد؟

استفاده از پروتئین های حیوانی مخلوط با پروتئین گیاهی، به منظور اصلاح کیفیت پروتئین گیاهی ضروری است.برای نمونه ، شیر همراه با غلات ، پنیر با ماکارونی سبوس دار ،گوشت با برنج،  نمونه هایی در این زمینه است. استفاده از تخم مرغ در انواع نان های شیرینی نیز ارزش غذایی آرد گندم را بالا میبرد .


برخی مغز ها از نظیر، تخم کدو، کنجد ، نیز حاوی پروتئین زیادی است. ولی استفاده روزمره از آنها غیر عملی بوده و تا حدی فیبر موجود در آنها نیز برای عده ای از افراد غیر قابل تحمل است.