دمنوشها و جوشاندههای گیاهی، نوشیدنیهایی هستند که اغلب افراد، نوشیدن آنها را زمانهایی مناسب حالشان میدانند که بیماری خاصی دارند و از دردی رنج میبرند یا استرس و اضطراب و تنش روحی، آرام و قرارشان را گرفته است. از این گذشته، اغلب دمنوشها را میتوان مانند چای به صورت روزانه صرف کرد.
قبل از آن که شما را با خواص برخی دمنوشهای گیاهی آشنا کنیم، باید بدانید برخلاف باورعامه، دمنوش با جوشانده فرق میکند. به عبارتی، دم کردن و جوشاندن گیاهان، دو روش مختلف است که هر روش تاثیر جداگانهای بر بدن میگذارد.
برای تهیه دمنوش، ادویه، میوه، برگ، ساقه یا ریشه گیاهان را میتوان خشک و پودر، در نهایت دم کرد. در این روش، گیاه را میکوبند و در آب جوشیده برای 15 تا 20 دقیقه در ظرف در بسته روی بخار ملایم قرار میدهند و بعد صاف میکنند.
برای نصب نرم افزار سالما اینجا کلیک کنید
نوشیدنی حاصل از برگ چای، گل گاوزبان، گل ختمی، بهلیمو، سنبلالطیب یا چای میوهای، نوعی دمنوش است. بسیاری از متخصصان و درمانگران طب سنتی ایران، نوشیدن روزانه دمنوش یا چای را بهترین و سادهترین راه تسکین دردهای عمومی بدن و پیشگیری از بیماریها میدانند.
به منظور افزایش کیفیت دمنوش مورد نظر خود، روش های زیر را میتوانید انجام دهید :
* آب را بجوشانید و به مدت یک تا دو دقیقه صبر نمایید تا آب به حالت سکون درآید.
* بهتر است از قوری و فنجان چینی برای دمنوش خود استفاده نمایید.
* سعی کنید به اندازه نصف فنجان کوچک آب جوش را در قوری چینی ریخته و روی حرارت ملایم یا بخار آب قرار دهید تا قوری به خوبی گرم و آماده شود. در ادامه گیاه مورد نظر را در قوری بریزید.
* در آخر آب جوشی که به حالت سکون در آمده را روی گیاه بریزید و با یک چنگال تمیز آن را خوب هم بزنید تا همه گیاهان خیس و در آب جوش قوطه ور شوند.
* سپس به مدت نیم ساعت با حرارت ملایم آن را دم کرده و با عسل نوش جان کنید.