خواص کلی و نحوه مصرف میوه به، عبارت است از :
مقوی اما دیر هضم است. هم مصرف خوراکی و هم بوئیدن میوه آن، موجب ایجاد حس نشاط و تقویت قلب و مغز میگردد. بوئیدن به موجب رفع حالت تهوع و استفراغ میگردد و خوردن به موجب تقویت معده و دهانه ورودی آن شده و از ریفلاکس اسید معده به سمت بالا جلوگیری می کند و از بدبویی دهان جلوگیری میکند. میوه به خام دیرهضم بوده و به کندی از معده عبور کرده و به شدت موجب یبوست مزاج میگردد اما دمنوش به و به پخته این عوارض را ندارد.
برای دانلود نرم افزار سالما اینجا کلیک کنید.
میوه به بر اساس اقلیمی که کشت می شود، دارای ۳ نوع است :
- به شیرین : طبیعت آن در گرمی و سردی، نزدیک به اعتدال است و در ایجاد نشاط و تقویت قوای قلبی و مغزی قویتر از دیگر انواع عمل میکند.
- به ترش : دارای طبیعت سرد در درجه اول و خشک در درجه دوم است و در تقویت معده ، قویتر از نوع شیرین عمل میکند. عصاره آن در رفع تشنگی و استفراغ مکرر مفید است و ادرارآور خوبی نیز هست.
- به میخوش : در گرمی و سردی، معتدل و در درجه دوم خشک است. خواص آن مشابه دو نوع دیگر است و زیادهروی در مصرف آن موجب بروز سکسکه می گردد .
برای خواندن ادامه مطلب کلیک کنید.
ترکیبات موجود در به
میوه به علاوه بر مزه مطبوع دارای ویتامین C، روی، پتاسیم، مس، آهن و فیبر رژیمی میباشد. علاوه بر این دارای آنتی اکسیدان های مفید برای سلامتی از قبیل کاتچین، اپیکاتچین، لیمونن و برخی دیگر از آنتی اکسیدانها میباشد . خواص دم کرده به و خواص به پخته، مشابه خواص دمنوش به می باشد، زیرا ترکیبات موجود در آنها یکسان است.
کمک به کاهش وزن : ترکیبات آنتی اکسیدانی این میوه منجر به افزایش متابولیسم انرژی شده و فیبر موجود در آن عملکرد دستگاه گوارش را تقویت کرده و از طرق مختلفی در روند کاهش وزن موثر است.
بهبود عملکرد دستگاه گوارش : فیبر رژیمی میوه علاوه بر بهبود عملکرد دستگاه گوارش برای بسیاری از بیماری های دستگاه گوارش از جمله بیماریهای التهابی روده ( IBD ) ، انواع مختلفی از سرطانهای گوارشی و دیورتیکولیت مفید است.
برای دانلود نرم افزار سالما اینجا کلیک کنید.
تنظیم سیستم ایمنی : از دیر باز میوه به به شکل صورت موضعی برای درمان درماتیت آتوپیک که یک نوع آلرژی با تظاهرات پوستی است استفاده میشده است. علاوه بر این مقدار زیاد ویتامین C آن میتواند در تنظیم التهاب و عملکردهای سیستم ایمنی و تعداد گلبولهای سفید موثر باشد.
برای دم کردن دمنوش به از دستورالعمل زیر استفاده نمایید.
مواد لازم :
به رسیده متوسط :۱ عدد
آب جوش: ۴ لیوان
عسل : برای هر لیوان دم کرده، 1 قاشق غذاخوری
برای دانلود نرم افزار سالما اینجا کلیک کنید.
طرز تهیه :
* ابتدا به را تمیز شسته، درشت رنده کنید و در یک قوری چینی بریزید.
* مقداری آب جوش به آن افزوده، به مدت ۳۰ دقیقه، با حرارت ملایم دم کنید.
* سپس آن را در یک لیوان ریخته بعد از خنک شدن عسل را به آن بیفزایید و به آرامی میل نمایید. نوش جان