هیچ گاه گیاه خواری به صورت دائم به کسی توصیه نمی شود زیرا گیاه یک غذای کامل نیست و بدنمان به گوشت احتیاج دارد.
مضرات گیاه خواری طولانی مدت:
گیاه خواری رژیمی است که در آن افراد مواد مورد نیاز بدنشان را از طریق گیاهان و منابع گیاهی دریافت میکنند . گیاه خواری به معنای پرهیز از خوردن گوشت جانوران است که ممکن است شامل پرهیز از غذاهایی مانند شیر ، فراورده لبنی ، تخم مرغ و عسل که خاستگاه جانوری دارند نیز بشود. چندین نوع گیاه خواری وجود دارد که بسته به نوع آن، جهت گیری گیاه خواران در برابر حیوانات دامی و فراورده های دامی متفاوت است. حرف های ضد و نقیض زیادی در مورد رژیم گیاه خواری می شنویم. برخی می گویند این رژیم کامل نیست و می تواند سلامت فرد به خصوص کودکان را در معرض خطر قرار دهد. برخی دیگر به شدت طرفدار این رژیم هستند و می گویند گیاهخواری از بسیاری سرطان ها پیشگیری و از بروز چاقی و اضافه وزن جلوگیری می کند.
اگر برای رژیم گیاه خواری درست برنامه ریزی شود، می تواند رژیم کاملی باشد اما اگر در آن زیاده روی هایی شود، فرد را در معرض خطر کم وزنی، کم خونی فقر آهن و برخی کمبودهای دیگر قرار می دهد.
برای دانلود نرم افزار سالما کلیک کنید
عوارض گیاه خواری طولانی:
عضو انجمن علمی طب سنتی ایران گفت:افرادی که پرخونی یا سنگینی خون دارند با گیاه خواری می توانند غلظت خون خود را کم کنند اما اگر به صورت دائم آن را ادامه دهند به سردی مزاج، کم خونی، ضعف، لرز، خستگی و کسالت دچار می شوند.
گیاه خواری دائم باعث کم خونی فقر آهن و احساس ضعف و خستگی میشود.
این عضو انجمن علمی طب سنتی ایران در خصوص گیاه خواری گفت:این نوعی رژیم درمانی است و با توجه به مزاج افراد مختلف به آنها توصیه می شود. گیاه خواری تولید خون غلیظ را کم کرده و به بازسازی بدن کمک می کند.
وی افزود:باید توجه داشت که هیچ گاه گیاه خواری به صورت دائم به کسی توصیه نمی شود زیرا گیاه یک غذای کامل نیست و بدنمان به گوشت احتیاج دارد. انرژی بدن و عضله سازی آن از طریق مصرف گوشت دریافت می شود.
این متخصص طب سنتی نشانه های افرادی که سنگینی خون دارند را این گونه بیان کرد صورت گلگون، احساس کسالت، خمیازه، سنگینی و یا سابقه پرخوری، مصرف زیاد گوشت و خوراک های غلیظ. این افراد بهتر است با مشورت پزشک طب سنتی گیاه خواری را آغاز کنند و متخصص با توجه به مزاج هر فرد مدت زمان مشخصی را به وی تجویز می کند. ممکن است این رژیم برای کسی دو هفته و برای دیگری چندین ماه نیاز باشد.
علاوه بر کسانی که سنگینی خون دارند افرادی که به مشکلات معده و کبد دچار هستند نیز به گیاه خواری توصیه می شود اما نیاز است این افراد حتماً تحت نظر متخصص این رژیم را آغاز کنند.
گیاه خواری سالم چگونه است؟
درست است که انسان موجودی همهچیز خوار است و نیاز به خوردن گوشت و تأمین پروتئین و املاح و ویتامینها از گوشت گاو و گوسفند و مرغ و ماهی دارد اما اگر برای رژیم گیاهخواری درست برنامهریزی شود، میتواند رژیم کاملی باشد.
در واقع رژیم گیاهخواری نباید با زیاده روی همراه باشد وگرنه عوارضی مثل کموزنی، کمخونی، فقر آهن و کمبود ویتامین را در پی خواهد داشت.
رژیم اصولی گیاهخواری رژیمی است که در آن منابع گیاهی مختلف بهخصوص آنهایی که انرژی بالایی دارند، مصرف شوند. فرد گیاهخوار باید تعداد وعدههای بیشتری داشته باشد و در میان وعدههای خود حتما مغزهای آجیلی و تخمهها و دانهها و میوههای خشک را بگنجاند تا کمبود انرژی و کمبود ویتامین و املاح بدنش جبران شود.
در واقع میتوان گفت که گیاهخواری سالم، رژیمی کم پروتئینتر از رژیم همه چیزخواری است. در اسلام هم اگرچه خوردن گوشت حلال، مجاز است اما روایات زیادی داریم که مسلمانان را به کمخوردن گوشت توصیه میکنند.
برای دانلود نرم افزار سالما کلیک کنید.
امامعلی(ع) فرمودهاند: «شکم خود را گورستان جانوران نکنید». (شرح نهجالبلاغه، ج1، ص26) و از امامصادق(ع) هم حدیثی روایت شده که میفرمایند: «علی(ع) اعتیاد به خوردن گوشت را بد میشمرد و آن را اعتیادی همچون اعتیاد به شراب میدانست». (بحارالانوار، ج66، ص69، ح57).
بنابراین اعتدال در خوردن گوشت و کمخوردن آن رمز سلامتی است. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که انتخاب رژیم گیاهخواری محدودیت سنی ندارد اما در سنین رشد و در شرایط بارداری و شیردهی چندان توصیه نمیشود. همچنین بعد از 35-30سالگی بهتر است مصرف منابع چربی و گوشت قرمز کاهش یابد. این یعنی داشتن رژیمی نزدیک به گیاهخواری، بهخصوص رژیمهای ترکیبی گیاهخواری مناسب است.
بررسی دانشگاه کرنل آمریکا نشان میدهد، استفاده از عادتهای طولانی مدت گیاهخواری در چند نسل سبب جهش ژنتیکی میشود و به دنبال آن خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی را افزایش میدهد. جهش ژنی سبب تولید اسید آراشیدونیک (اسیدهای چرب اشباع نشده) میشود که میتواند خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای عفونی را افزایش دهد. جهش ژنی همچنین مانع از تولید اسید چرب امگا ۳ میشود که از قلب حفاظت میکنند. گیاه خواران ۴۰ درصد بیشتر از گوشت خواران در معرض ابتلا به سرطان روده قرار دارند.